Nieuws

Aankondiging overstap Dr. De Loore

Vanaf 1/6/2017 beëindigt Dr. De Loore zijn werkzaamheden als orthopedisch chirurg in de dienst orthopedie van het AZ Damiaan te Oostende. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan in de heupchirurgie te Gent.

We willen hem nadrukkelijk danken voor zijn jarenlang enthousiast functioneren in onze dienst, en wensen hem veel succes toe in zijn verdere carrière.

Binnen onze dienst zal de heupchirurgie zoals voorheen verder opgevolgd worden door Dr. De Geest, en de rugchirurgie door Dr. De Geest en Dr. Van Oyen.

Onze dienst blijft onverminderd ambitieus om ook in de toekomst kwaliteitsvolle orthopedische zorg aan te bieden, en zal daarvoor sterk gespecialiseerde collega’s blijven aantrekken.


Dr De Vos wordt klinisch staflid voetchirurgie in het UZ Brussel

Vanaf september 2013 zal Dr De Vos in aanvulling van zijn werk in Oostende gedurende 1 dag per week in de dienst orthopedie van het Universitair Ziekenhuis te Brussel werken als klinisch staflid voetchirurgie, in de dienst van Prof. Dr T. Scheerlinck.


Nieuwe knie dankzij kraakbeen dat in labo gekweekt is

In het AZ Damiaan in Oostende is voor het eerst een knie geopereerd met kraakbeen dat in een labo is gekweekt. Het gaat om een revolutionaire techniek waarop een Leuvense bedrijf twaalf jaar heeft gebroed.

Het recent vernieuwde ziekenhuis AZ Damiaan in Oostende is fier dat de zogenaamde Chondrocelect-ingreep hier plaatsvindt. De patiënte is een vrouw uit Bredene die zes maanden geleden een zwaar knieletsel opliep. Normaal moest ze een nieuwe knie krijgen, maar de techniek van het inplanten van gekweekte kraakbeencellen biedt wellicht soelaas.

De techniek van celgroeitherapie in een labo is revolutionair. Het bedrijf Tigenix, dat verbonden is aan de universiteiten van Leuven en Gent, gaat er prat op dat dit een uitvinding van wereldniveau is.

Jaarlijks zouden zo’n 400 jonge mensen met zware kraakbeenletsels in de knie geholpen worden. Eerder waren er ook in Brugge al gelijkaardige operaties.

knie


Nieuws omtrent een nieuw inspuitbaar medicijn tegen de ziekte van Dupuytren : Xiapex©

Sedert kort is er in België een inspuitbaar medicijn tegen de ziekte van Dupuytren in de hand verkrijgbaar. Vanaf september 2012 is dit ook in sommige gevallen terugbetaald.

Het product zal in onze dienst door Dr De Vos worden gebruikt indien er hiervoor een indicatie is. Het inspuiten hiervan gebeurt onder steriele omstandigheden in de operatiezaal. Na voldoende inwerking van het product gebeurt de dag nadien onder lokale verdoving een strekprocedure van de vinger.

Voor meer inlichtingen kan u best een afspraak maken bij Dr De Vos op de consultatie via ons secretariaat op nr 059/41 42 60.

Bij de ziekte van Ledderhöse (het analoog van de ziekte van Dupuytren, maar dan in de voetzool) is er nog bijna geen ervaring mee. Er is in de huidige wetgeving voor de voet dus ook geen terugbetaling voorzien.